Vragen en Antwoorden Groene Plaat

Groene plaat verzekering Garageverzekering

Aan het gebruik van de groene plaat zijn spelregels verbonden, hierbij nog enkele vragen die regelmatig aan ons worden gesteld, de antwoorden tref je natuurlijk ook aan, als je naar aanleiding hiervan nog vragen hebt, laat het ons dan weten.

Moet ik het originele kenteken van de Groene Plaat verplicht bij mij hebben bij gebruik?

Ja, je (de bestuurder) moet het originele kandelaarskentekenbewijs bij je hebben op het moment dat je de Groene Plaat bevestigd aan het voertuig, een kopie is dus niet toegestaan

Als je het handelaarskenteken niet gebruikt moet je het handelaarskentekenbewijs en de handelaarsplaten opbergen in de daarvoor bestemde afsluitbare voorziening op je bedrijfsadres.

Na gebruik van het handelaarskenteken moeten de platen direct van het voertuig worden verwijderd.

Mag ik een klant een auto uit de voorraad meegeven voorzien van Groene Platen omdat de auto van de klant bij mij in reparatie is?

Dat is niet de bedoeling!, het beste kun je 1 of meerdere voertuigen te naamstellen, deze kun je dan meegeven als leenauto of gebruiken als service auto. Betreffende voertuigen dienen dan wel te worden aangemeld op je Garage Verzekering of je Groene Plaat verzekering.

Mag ik een voertuig met Groene Platen meegeven voor een proefrit?

Ja dat mag je, mits het gaat om de aanschaf van dat individuele voertuig. De handelaarskentekenplaten en het handelaarskentekenbewijs gebruik je dan in het kader je bedrijfsactiviteiten.

Tip, verstandig is om de klant die met je voertuig een proefrit gaat maken duidelijk te maken wat wel en wat niet mag tijdens de proefrit. Bijvoorbeeld parkeren op de openbare weg is niet toegestaan, ook niet voor even. Voor overtredingen van de voorschriften is degene aan wie het kentekenbewijs is afgegeven aansprakelijk. Het handelaarskenteken mag dus niet worden gebruikt op een demovoertuig.