Voorkom Intrekken Erkenning Door RDW

Groene plaat verzekering Garageverzekering

Bij verkeerd gebruik van het handelaarskenteken loop je als autobedrijf of autohandelaar risico op een boete en een naheffingsaanslag van de MRB.

Het komt helaas nog vaak voor dat een autobedrijf of autohandelaar hierdoor in de problemen komt.

Wanneer een voertuig deel uitmaakt van de handelsvoorraad mag daarmee alleen gereden worden als het voertuig is voorzien van een handelaarskenteken of groene plaat. Maar in de praktijk blijkt dat het bevestigen van de groene kentekenplaat bij korte ritjes nog wel eens wordt "vergeten".

Het is verleidelijk om even snel te gaan tanken, naar de wasstraat te rijden of een korte proefrit te maken zonder de groene plaat, maar door dit risico te nemen riskeer je mogelijk een hoop ellende.

Als je in genoemde situatie betrokken raakt bij een ongeval dan ben je niet verzekerd. Als het alleen blikschade betreft valt de financiële schade misschien nog wel te overzien, maar bij een letsel schade kan de financiële schade onoverzienbaar blijken te zijn.

En in het geval dat je wordt aangehouden of geflitst, dan betaal je een heel jaar motorrijtuigbelasting en een boete van 100%.

Nog vervelender wordt het als het RDW de erkenning intrekt. Als dit gebeurd moet je alle aangekochte auto's uit de handelsvoorraad op kenteken zetten en dus ook verzekeren.

Mogelijk moet je ook juridische kosten maken om je erkenning terug te krijgen van het RDW.

Zorg dus dat je het Handelaarskenteken altijd gebruikt op iedere auto uit de handelsvoorraad waarmee een proefrit wordt gemaakt, lang of kort.