Vervolg Risicobeheer Garagebedrijven en Autohandelaren

Groene plaat verzekering Garageverzekering

In de eerste Blog over Risicobeheer hebben wij besproken dat het belangrijk is om je doelstellingen te bepalen. De volgende stap is om na te gaan welke risico's je doelstellingen kunnen beïnvloeden?

Hoe bepaal ik de risico's die mijn doelstellingen raken?

Allereerst zoek voor jezelf een rustig moment uit en noteer uit de losse pols alle bedreigingen die je kunt bedenken. Herhaal dit proces enkele dagen later nog een keer.

Dit geeft je dan een goed beeld van situaties die bepalend kunnen zijn voor je toekomst. Kom je er niet uit. Pak het dan later op, dan lukt het vast wel!

Vastleggen van doelstellingen en bedreigingen die bij elkaar horen!

Je doelstellingen had je al bepaald, nu heb je óók de bedreigen die je ambities in de weg kunnen zitten vastgelegd. Nu is het dus zaak om de gevaren die je wensen kunnen beïnvloeden in een logisch overzicht te rangschikken.

Op dit moment ben je al een eind op weg.

Je hoeft natuurlijk niet zelf te bedenken op welke wijze je e.e.a. moet verwerken. Google biedt vele voorbeelden, van eenvoudige overzichten tot complexe modellen. Kies ook nu weer de vorm die het beste bij je past.

Risicoadviseur

Vindt je het moeilijk om deze tweede stap te zetten, maak dan een afspraak met een erkende en onafhankelijke Risicoadviseur.

Veel succes met de tweede stap!