Risicobeheer Garagebedrijven en Autohandelaren

Groene plaat verzekering Garageverzekering

Je kent dat gevoel wel, de politiek roept " Wij maken het voor de ondernemer makkelijker" maar is dat nu werkelijk het geval?

Als ik om mij heen kijk, dan proef ik toch heel iets anders.

Het wordt niet makkelijker maar moeilijker, denk aan wetgeving die ingewikkelder wordt, toenemende afhankelijkheid van digitalisering, plotsklapse ontwikkelingen die direct van invloed zijn op je dagelijks leven, enz.

Hoe hier nu mee om te gaan? Een van de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt is Risicobeheer.

Waarom Risicobeheer?

Door aan de slag te gaan met Risicobeheer krijg je zicht op zaken die een positieve- en negatieve invloed hebben op jezelf, je bedrijf, je omgeving en je klanten.

Risicobeheer is voor grotere bedrijven!

Niets is minder waar, schrik daarom niet van de term Risicobeheer! In eerste aanzet heb je het over het ordenen van situaties die impact hebben op datgeen wat jij belangrijk vindt.

Wat zijn je doelstellingen?

Pak Risicobeheer op!, begin met het benoemen van je doelen, wat wil je dat gaat gebeuren en wat wil je dat niet gaat gebeuren. De door jouw benoemde doelen kun je in een overzicht zetten. 

Op Google vindt je hiervoor diverse voorbeelden, van eenvoudig tot complex. Kies die vorm van vastleggen die bij je past.

Als je dit hebt gedaan dan heb je stap 1 gezet. De volgende stap bespreek ik met je in de volgende blog.

Risicoadviseur

Vindt je het lastig om de eerste stap de zetten, maak dan een afspraak met een erkende en onafhankelijke Risicoadviseur.

Veel succes met de eerste stap!