Nog enkele vragen gebruik Groene Plaat beantwoord

Groene plaat verzekering Garageverzekering

De nodige vragen over het gebruik van het Handelaarskenteken hebben wij al in eerdere Blogs beantwoord. Recent kregen wij nog enkele vragen binnen. Op deze vragen zullen wij in deze Blog een antwoord geven.

Mag ik goederen en/of personen vervoeren in of op een voertuig met een handelaarskenteken?

Ja dat kun je doen, mits je dat doet in het kader van een testrit of proefrit van het voertuig. Als dat zo is, dan dien je de personen op het adres van instappen ook weer laten uitstappen. De ingeladen goederen dien je ook uitladen op het laadadres.

Mag ik een voertuig met handelaarskentekenplaten op de openbare weg parkeren?

Dit kun je alleen doen als je het voertuig in de directe omgeving van je bedrijfsadres parkeert. Voorwaarde is wel dat je dan geen ruimte meer hebt op je eigen locatie, bijvoorbeeld wanneer je auto's aan het verplaatsen bent. Het is beslist noodzakelijk de auto met de groene plaat zo snel mogelijk weer op eigen terrein te parkeren. Als plaatsgebrek een blijvend probleem is dan kun je het beste omkijken naar een andere locatie om problemen te voorkomen.

Overigens mag je wel parkeren op autoshows, automarkten en caravanshows, mits natuurlijk in het kader van je bedrijfsactiviteiten.

Tip

Laat je goed voorlichten door het RDW wat wel en niet mag met het handelaarskenteken.