Garageverzekering, ga voor een onafhankelijk specialist

Groene plaat verzekering Garageverzekering

Als je een autobedrijf hebt of een autohandel dan heb je een garageverzekering of handelaarskenteken verzekering nodig. Deze wordt onder verschillende namen aangeboden.

Denk hierbij aan, Garageverzekering, Garagepolis, Aansprakelijkheidsverzekering voor Garagebedrijven en Aanverwante Bedrijven, Groene Plaat Verzekering en Handelaarskentekenverzekering.

Soorten verzekeraars

De meeste verzekeraars bieden hun garageverzekeringen aan via onafhankelijke adviseurs. Er zijn ook verzekeraars die hun garagepolis aanbieden via eigen afhankelijke adviseurs.

Voorwaarden

De eerste indruk is dat alle garageverzekeringen op elkaar lijken, niets is minder waar, er zijn onderling grote verschillen tussen de voorwaarden van garageverzekeraars. Dit maakt het dan ook lastig om een vergelijking te maken. Een goede vergelijking vereist diepgaande kennis van garageverzekeringen en de autobranche.

Premie

Ook de wijze waarop garageverzekeraars de premie berekenen verschilt sterk tussen garageverzekeraars onderling. Om een juiste keuze te kunnen maken welke garageverzekering het beste past is het noodzakelijk ook kennis te hebben van de manier hoe verzekeraars de premie berekenen.

Na verrekening

De meeste verzekeraars kennen een vorm van verrekening van de premie, dit kan een voor- verrekening zijn of een na-verrekening. De hoogte van de voor-verrekening of na-verrekening is onder meer afhankelijk van de wijze waarop de verzekeraar bij aanvang van het contract de premie vaststelt.

Tip

Ga voor advies altijd naar een onafhankelijke gespecialiseerde adviseur in garageverzekeringen. Deze adviseur is thuis in je branche, heeft stevige kennis over garageverzekeringen en is in staat een objectieve vergelijking te maken tussen de verschillende garageverzekeraars. Hiermee voorkom je teleurstellingen en onnodige hoge voor- of na verrekeningen.