Garage Verzekering, Dekking Voor Autoverhuur en Autolease

Groene plaat verzekering Garageverzekering

De garagehouder of de dealer is soms in de veronderstelling dat een Garage Verzekering een soort verzamelpolis is voor diverse commerciële activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan verhuur van auto's of lease van auto's, maar ook het inzetten van bedrijfsauto's als taxi.

Auto's die worden gebruikt voor commerciële verhuur, lease en taxi's zijn niet verzekerd op je Garagepolis.

Garagisten en dealers die hier wel van uitgaan lopen het risico een eventuele schade voor eigen rekening te moeten nemen en accepteren daarbij een aanzienlijk risico. Vooral als er sprak is van letselschade.

Voorkomen

Er is slechts een oplossing om bovengenoemd risico uit te sluiten! Alle motorrijtuigen die worden gebruikt voor andere doeleinden - dan passend binnen de hoedanigheid van het garage- of dealerbedrijf - apart te verzekeren.

Betreft het meerdere auto's, dan is wellicht een Wagenpark Verzekering een idee.

De auto's die worden gebruikt overeenkomstig de beschreven activiteiten op de Garage Verzekering zoals motorrijtuigen die worden ingezet voor proefritten, vervangend vervoer en privé vallen onder de werking van de Garagepolis. Dit geldt natuurlijk ook voor de auto's die behoren tot de handelsvoorraad.

Privé Auto's

Let wel, het gaat hier om motorrijtuigen die toebehoren aan het garagebedrijf, de voorraad, de eigenaar, dienst partner en de andere met name genoemde verzekerden in de voorwaarden.

Helaas gebeurt het nog al eens dat garagisten en dealers ook auto's die toebehoren aan kinderen, andere familieleden, of derden aanmelden onder de Garagepolis.

Weliswaar lijkt het dan of de auto is verzekerd, maar bij een schade zal de garageverzekeraar mogelijk niet tot vergoeding overgaan dan wel de schade verhalen op de garagehouder of dealer.

Ook in dit geval geldt dat auto's van kinderen, familie en derden apart, dus buiten de Garage Verzekering om verzekerd dienen te worden.

Meer weten? Nee contact op met een en onafhankelijk intermediair met een specialisatie in Garageverzekeringen.